Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reactie stadsbestuur Geel op vecht- en steekpartij station : "Afkeuring geweld, extra veiligheidsmaatregelen"

Politie Geel regio - foto rr

Het stadsbestuur van Geel is geschokt door de steekpartij die maandag plaatsvond aan het station, waarbij drie minderjarige jongeren gewond raakten.

"Het lokaal bestuur Geel keurt elke vorm van geweld ten zeerste af", zegt burgemeester Vera Celis.   "De stad beseft dat dit incident onrust en bezorgdheid veroorzaakt bij de Geelse jongeren en hun ouders. Daarom namen onze jeugdwerkers al contact op met de scholen om extra begeleiding te bieden aan jongeren die hier nood aan hebben.

De stad neemt deze gebeurtenis zeer ernstig en blijft investeren in de lokale politiezone. Geel moet een veilige en leefbare plek zijn voor iedereen. Dergelijk geweld en incidenten kunnen niet geaccepteerd worden. De nodige maatregelen zullen kordaat genomen worden.

De politie zal de komende dagen extra aanwezig zijn in de stationsomgeving en aan de middelbare scholen in Geel.

 

Blijven inzetten op veiligheid

Geel nam al heel wat initiatieven en zal ook de komende periode blijven investeren in veiligheid en in de lokale politiezone. Zo zal ze het cameranetwerk verder uitbreiden en maakt de politiezone ondertussen gebruik van bodycams. In 2023 verhoogde de stad al de basisdotatie aan de politie met tien procent. In 2024 werd ook de aanvullende bijdrage opgetrokken.

 

Onderzoek

Na de vecht- en steekpartij aan het station in Geel werden maandagavond twee minderjarige verdachten opgepakt. De jeugdrechter besliste om hen in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen. Het onderzoek is in handen van de recherche van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout."

Burgemeester Vera Celis Geel - foto NNieuws

Burgemeester Vera Celis Geel - foto NNieuws

Politie Geel regio - foto rr

Deel dit artikel